Toestellen
07 november 2007 - Ron Smeets

Nokia N810 nog deze maand ook hier in de winkels

Een week of drie geleden presenteerde Nokia in San Francisco haar nieuwste Internet Tablet aan het grote publiek. De N810, zo meldde de Finse toestelmaker zou daar nog deze maand in de winkels verschijnen.

Vandaag heeft Nokia Benelux middels een persbericht laten weten dat de N810 deze maand ook bij ons uit gaat komen. Dit betekent dus dat het toestel nog voor de komende feestdagen ook echt in de winkels zal liggen.

Het Persbericht:

Nokia introduceert de Nokia N810 Internet Tablet en luidt daarmee een nieuwe fase in voor internetcommunicatie onderweg.

Met de compacte Nokia N810 kun je via elke WiFi hotspot moeiteloos internetgesprekken voeren, je Google-mail of Facebook-account checken, de nieuwste YouTube-clips bekijken of snel je eigen blog updaten met het uitschuifbare toetsenbord of via het verbluffende touchscreen. Dankzij de ingebouwde kaarten en satellietnavigatie raak je nooit meer de weg kwijt.

Onderweg naar een onbewoond eiland of gewoon naar je werk? De Nokia N810 is altijd het ideale gezelschap. Geen WiFi-verbinding voorhanden? Met de N810 kun je maximaal 45 uur muziek afspelen en op de optionele 10GB geheugenkaart kun je zo’n 7500 nummers kwijt. Het grote 4,13-inch breedbeeldscherm (800 x 480 pixels) biedt je zo uit de hand een heldere kijk op je digitale wereld.

“De Nokia N810 levert de power van een gewone computer in een handzaam toestel,” verklaarde Ari Virtanen, Vice President Convergence Products, Multimedia bij Nokia. “De open technologie versnelt het samengaan van uiteenlopende functies en diensten in één toestel.

De nieuwe Nokia N810 biedt gebruikers onvervalste Web 2.0-beleving in een compact, elegant en toch betaalbaar product, en geeft je toegang tot alles wat je nodig hebt."

De Nokia N810 draait op maemo Linux OS2008, dat met een update ook op de Nokia N800, de voorganger van de Nokia 810, is te installeren. De gebruikersinterface is verregaand te personaliseren en bevat diverse nieuwigheden, zoals een Mozilla browser met Ajax en Adobe flash 9, ondersteuning voor een Bluetooth-hoofdtelefoon en verbeterde video- en audiofuncties.

De nieuwe Video Gizmo, Skype en Rhapsody bieden uiterst populaire downloadables, en Boingo Wireless, Earthlink en The Cloud staan garant voor soepele WiFi-connectiviteit op duizenden locaties over de hele wereld.

De Nokia N810 is leverbaar vanaf medio november en gaat ongeveer 479 euro excl. BTW kosten.Gerelateerde links:
Demo video van de nieuwe Nokia Internet Tablet
Nieuwe Nokia Internet Tablet officiëel aangekondigd
Presentatie nieuwe Nokia Internet Tablet deze week?
Opvolger voor de N800 al gespot?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.