Toestellen
02 september 2006 - Ron Smeets

Nokia N80 Internet Edition boordevol software

Nokia gaat een Internet Edition van de N80 op de markt brengen. Het toestel zelf is qua specs exact gelijk gebleven. De meerwaarde zit in het feit dat de Internet Edition standaard uitgerust wordt met mobiele versies van populaire online software zoals Flickr, Yahoo Mobile Search, Mini Map en Amazon's MobiPocket Reader.

De stap die Nokia hiermee zet past helemaal in de strategie van de Finste toestelmaker om het Internet te 'Mobiliseren' en eevoudiger toegankelijk te maken vanaf mobiele devices.

De Internet Editie van de N80 wordt standaard ook voorzien van de nieuwe 'Download!' client van Nokia waarmee rechtstreeks de laatste versies van de geinstalleerde applicaties, maar ook nieuwe software, kunnen worden geinstalleerd.

Daarnaast heeft deze N80 ook SIP software aan boord. In combinatie met de reeds aanwezige WLAN optie kan je er dus ook mee internet-bellen.



Gerelateerde links:
iTunes op Nokia N80?!
Bruisende Nokia N-Series party in de Escape
Weer een nieuw N Series Nokia?
Foto's van de Nokia N73 uitgelekt
Nokia opent website voor firmware updates
Flickr software voor Nokia N-Series
Mobile Chinese Search op Nokia N-series
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.