Toestellen
21 september 2010 - Ron Smeets

Nokia N8 vergeleken met de iPhone 4

De Nokia N8 zal, als het toestel in de winkels ligt, toch vooral bekend worden vanwege zijn uitermate goede multimedia (foto, video en audio) kwaliteiten. Dat zijn althans de voornaamste en, mijns inziens, beste features van het nieuwste Finse N-series model.

De boys van GSMOnline uit Polen hebben de Nokia N8 vergeleken met de iPhone 4, ook een smartphone met bijzondere multimedia functies en natuurlijk toegang tot meer dan 200.000 applicaties. Het zal mij benieuwen of de komst van de Nokia N8 ook het succes van de OVI Store naar grotere hoogten zal doen stijgen.

In deel 1 van de vergelijkende (p)review wordt onder andere aandacht besteed aan de hardware, het menu, GPS, de browser en de applicatie winkels van Nokia en Apple.

In deel 2 komen de camera, muziekspeler, agenda en games aan bod

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.