Geruchten
03 augustus 2010 - Ron Smeets

Nokia N8 release uitgesteld?

Het is de laatste jaren een bekend beeld bij de lancering van nieuwe high-end Nokia toestellen: een geplande releasedatum die niet gehaald wordt.

Hetzelfde lot lijkt nu ook de Nokia N8 te treffen. Aanvankelijk zou het toestel in Augustus op de markt komen maar volgens de laatste geruchten (letwel het zijn geen officiele berichten uit het Finse kamp) wordt dat nu medio September. Daarbij moet wel gezegd worden dat ook die datum formeel nog binnen de periode valt die Nokia bij de officiele introductie noemde; Q3 van dit jaar.

Wat ik wel weer een slech teken vindt is het feit dat de release van de Nokia N8 overeenkomsten lijkt te gaan tonen met die van de N97. Zo zou er één of twee maanden na de release al een firmware update in de planning staan om enkele minder goed functionerende features, zoals de webbrowser, te verbeteren.

Enfin, we zullen zien wat er van al deze geruchten waar zal blijken te zijn. De Franse afdeling van de Finse fabrikant heeft in ieder geval al een Nokia N8 Party gepland op 16 September, twee dagen ná Nokia World in Londen (waar ik overigens bij aanwezig zal zijn).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.