Accessoires
27 september 2010 - Ron Smeets

Nokia N8 met een draadloze USB muis

Een van de meest interessante nieuwe features van de Nokia N8 is zonder enige twijfel USB on the go. Daarmee kun je, via de meegeleverde verloopkabel, zo ongeveer elk USB device (harddisk, muis etc) rechtstreeks aan het toestel koppelen. Dat is bijvoorbeeld heel erg handig als je bestanden van en naar de N8 wilt transporteren.

In de korte video hireonder zie je dat het met USB on the go ook mogelijk is om een draadloze muis aan het toestel te koppelen. Dat kan soms ook erg handig zijn. Ik denk, bijvoorbeeld, aan het extra gemak bij presentaties op een groot scherm (via de ingebouwde HDMI aansluiting).

In de video zie je hoe Robert Webbe een USB dongel aan de USB aansluiting van de N8 gekoppeld hebben waarmee de verbinding met de draadloze muis geregeld wordt. Cool! Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.