Nieuws
15 oktober 2010 - Ron Smeets

Nokia N8 is (bijna) te hacken

De beruchte hacker HyperX en zijn team zijn er in geslaagd de Nokia N8 te hacken. Dit wil overigens nog niet zeggen dat iedereen dit al kan doen. De hackers werken momenteel nog hard aan een oplossing voor het gebruik van 'Rompatcher'.

Binnenkort, zo zegt HyperX op zijn site, komt er een uda flash image van hun 'gehackte firmware' die je, op eigen risico natuurlijk, op de N8 kunt installeren om er 'eigen' apps op te kunnen zetten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.