Nieuws
24 juli 2010 - Ron Smeets

Nokia N8 demo video's

Het meest opvallende, wat mij betreft, aan onderstaande (Franse en Poolse) videodemo van Nokia Messaging en de Symbian^3 User Interface is het feit dat de UI van de Nokia N8 in deze filmpjes op sommige momenten toch nog wat traag reageert.

Vooral het switchen van landscape naar portrait duurt af en toe erg lang (na ca 1min 54 bijvoorbeeld). Ook het schakelen tussen diverse applicaties kost soms wat langer dan de meeste smartphone gebruikers prettig zullen vinden.

Daarnaast is de Fransman die de demo geeft ook niet echt te spreken over het virtuele toetsenbord, maar hij zegt er wel bij dat hij dat langer moet testen om er echt over te kunnen oordelen. De tweede video hieronder is afkomstig uit Polen en ook daar zie je dat de Symbian^3 UI niet altijd even soepel reageert. Het openen van sommige applicaties zoals de muziekspeler en het scrollen stotteten soms even. Overigens is ook duidelijk te zien dat in die video geknipt is. Laten we hopen dat dit nog geen 'final 'modellen van de N8 zijn maar prototypes.

De Poolse video:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.