Entertainment
06 november 2010 - Ron Smeets

Nokia N8 blijft 'opladen', ook zonder stroomkabel

Dit viel mij afgelopen avond ineens op toen ik mijn Nokia N8 oppakte. De oplader zat er al sinds 's middags niet meer in maar toch leek het alsof de accu nog steeds aan het opladen was (zie video hieronder).

Een bug in Symbian^3? Ik denk het wel. Overigens was het even insteken en er weer uithalen van een oplaadkabel niet voldoende om het probleem te verhelpen. Sterker nog, gewoon uitzetten ging ook niet. Nadat ik het toestel gereset had (aan/uit knop tien seconden ingedrukt houden) werkte de accu status indicator weer normaal.

http://www.youtube.com/watch?v=IE2FOYYxo-A
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.