Accessoires
18 januari 2011 - Ron Smeets

Nokia N8 als 'in car' multimedia en navigatie systeem

Als je een nieuwe auto koopt dan zijn de prijzen van de 'in car' multimedia en navigatie systemen vaak exorbitant hoog. 1500 Euro ben je zo kwijt, om nog maar te zwijgen van de prijzen die Volkswagen en de duurdere merken zoals Audi en BMW hanteren. Vervolgens wordt je na een jaar of zo vaak ook nog geconfronteerd met hoge kosten voor de updates van kaarten. Kortom, voldoende reden om naar goedkopere alternatieven te kijken.

Dat deed de eigenaar van de Mazda 6 uit onderstaande video ook en hij kwam op het lumineuze idee om zijn Nokia N8 als 'in car' multimedia en navigatiesysteem te gaan inzetten.

Hij haalde het originele systeem van Mazda eruit en plaatste zijn Nokia N8 op dezelfde plek. En dat werkt prima, zoals je kunt zien. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.