Toestellen
05 mei 2010 - Ron Smeets

Nokia N8 al nagemaakt

Zo, dat hebben ze daar in China weer eens snel voor elkaar. Op de foto's (en video) hiernaast en onder zie je namelijk al een namaak versie (de eerste?) van de Nokia N8.

Dit keer hebben de Chinese namaker niet eens de moeite genomen om de naam en het typenummer (iets) aan te passen.

Het moge duidelijk zijn dat de specs, zoals gewoonlijk bij deze namaak toestellen, in de verste verte niet overeenkomen met die van het Finse origineel. Verder moet ik eerlijk toegeven dat de namaak N8 zo op het eerste gezicht wel erg veel op het origineel lijkt. Als je echter onderstaande video bekijkt dan zie je duidelijk een aantal verschillen. Enfin, oordeel zelf maar. Nokia-N8-Fake-a Nokia-N8-Fake-b Nokia-N8-Fake-d Nokia-N8-Fake-e Nokia-N8-Fake-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.