Toestellen
26 april 2010 - Ron Smeets

Nokia N8 al ge(p)reviewd

De Nokia N8 wordt morgen pas officieel aangekondigd maar de boys van Mobie Review in Rusland hebben het toestel de afgelopen dagen al in handen gehad voor een (p)review. In het Russisch dus, maar dankzij Google Translate is het redelijk te volgen.

Een erg uitgebreide (p)review is het nog niet. Zo wordt onder andere kort ingegaan op de kwaliteit van de 12 Megapixel camera die ietwat beter zou zijn dan die van de Sony Ericsson Satio. De HD videoopname kwaliteit is niet veel beter dan die van de concurrentie, aldus de Russen.

Over de snelheid is men ook niet echt te spreken. Gesproken wordt dat de Nokia N8 qua performance ongeveer vergelijkbaar is met de Sony Ericsson Vivaz, een Symbian S60 toestel. Mmmh, als dat klopt dan voorspelt dat natuurlijk niet veel goeds voor de Finnen.

Letwel, het model dat de boys bij Mobile Review getest hebben, naar eigen zeggen diverse exemplaren, is natuurlijk nog een prototype. De definitieve versie van de N8 komt pas in de tweede helft van 2010 op de markt dus de kans is heel groot (lees: 100%) dat er de komende weken en maanden nog volop gewerkt zal worden aan de finetuning en verbetering van zowel de de software, hardware en prestaties van de Nokia N8. Nokia-N8-b Nokia-N8-d Nokia-N8-f

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.