Geruchten
10 juni 2008 - Ron Smeets

Nokia N79, N85 en 5800 XpressMedia (Tube) gespot

Twee van deze drie gespotte toestellen, de N85 en de 5800 XpressMedia, hebben we de afgelopen dagen en weken al eens vaker in het geruchtencircuit gezien maar de Nokia N79 duikt nu voor het eerst op.

Natuurlijk zijn ook dit nog steeds geruchten, maar de foto's die nu van deze toestellen gespot zijn zien er wel veelbelovend uit.

De N79 (foto hierboven) heeft wel iets weg van de onlangs geintroduceerde N78 en zou dus wel eens de opvolger kunnen worden. Opvallen is wel de chrome ring aan de buitenzijde. Over de specs wordt, behalve dat hij een 2.4 inch scherm heeft, nog niets vermeld.

Van de N85 (foto's hieronder)waren eerder deze week al enkele foto's uitgelekt en dit toestel lijkt veel op de N96 die over enkele maanden op de markt gaat komen maar of de N85 diens opvolger wordt waag ik te betwijfelen. Het zal eerder een (goedkopere) aanvulling worden op de huidige N-Series modellen, als je het mij vraagt.

Het derde toestel is de reeds veelbesproken 'Tube' of 5800 XpressMedia. Of dit daadwerkelijk de naam zal worden van Nokia's iPhone killer, zoals de 'Tube' al meerdere malen genoemd werd, is ook nog maar de vraag maar dat dit het eerste Finse toestel moet worden met een touchscreen bediening, voorzien van de S60 Touch UI, lijkt zoveel als zeker.

Wat wel opvalt bij deze foto's is de aanwezigheid van het Vodafone Logo. Zou dit kunnen beteken dat Nokia dit toestel dus eerst exclusief via Vodafone op de markt zal brengen? Kwestie van afwachten.Gerelateerde links:
Live foto's van de Nokia N85 opgedoken?
Nokia N85 duikt op in patentaanvraag
Nokia Tube verder als iPerformer
Nokia 'Tube' wordt de '5800 XpressMedia' ?!?
Eerste foto's van de Nokia 'Tube' Touchscreen Phone?
Nokia's antwoord op de iPhone gespot: de 'Tube'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.