Toestellen
25 augustus 2008 - Ron Smeets

Nokia N79 en N85 geintroduceerd

Het zat er al een paar weken aan te komen, maar vandaag heeft Nokia officieel twee nieuwe N-Series modellen onthuld.

De N85 (slider) is duidelijk een high-end gaming model en opvolger voor de N81. Het toestel (foto hierboven) is onder andere uitgerust met een 2.6 Inch OLED QVGA display, een 5 megapixel camera, WiFi, UMTS met HSDPA, GPS met Nokia Maps 2.0, FM zender, een 8GB microSD geheugenkaart en diverse specifieke gaming bedieningsknoppen.

De N79 (candybar) wordt de opvolger van de N78 en voorzien van een 5 megapixel camera met dual LED flitser en Carl Zeiss lens, verwisselbare covers, UMTS, WiFi, GPS met Nokia Maps 2.0, een 4GB microSD geheugenkaart, en FM zender, en een 3.5mm audio (headset) aansluiting.

Verder heeft de N79 (foto hieronder) natuurlijk ook Bluetooth 2.0 (met A2DP) aan boord en biedt het toestel tevens direct toegang tot de Nokia Music Store.

Het is de bedoeling dat beide toestellen in Engeland al in September op de markt zullen verschijnen. Tegen welke prijs en wanneer we ze ook hier in Nederland en België kunnen begroeten is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Israelische foto's van de Nokia N85 opgedoken
Nokia N85 en 8800 Carbon Arte komen in Oktober?
Nieuwe afbeeldingen van de Nokia N79 gespot
Nokia onthult twee nieuwe toestellen op 18 Augustus?
Nokia N85 goedgekeurd door de FCC
Twee WAP-profielen van de Nokia N85 opgedoken
Nokia N79, N85 en 5800 XpressMedia (Tube) gespot
Live foto's van de Nokia N85 opgedoken?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.