Toestellen
12 juni 2007 - Ron Smeets

Nokia N77 onderweg naar de winkels

Helaas nog niet in Nederland of Belgie, maar op zich is het wel goed nieuws dat de, in Barcelona gepresenteerde, nieuwste Nokia DVB-H multimedia GSM langzaam maar zeker de weg naar de winkels weet te vinden.

De eersten die de N77 zullen kunnen gaan aanschaffen zijn de Finnen, later deze maand nog gevolgd door de Vietnamezen en Indiers, zo blijkt uit het persbericht van Nokia. Wanneer de rest van Europa (lees: wij) aan de beurt zijn is nog niet bekend.

De N77 wordt gezien als een mid-range mobile TV toestel met een 2.4inch 'widescreen' display, een 2MP camera, DVB-H video support, tri-band GSM met EDGE en een multimedia speler die WMA, MP3, AAC, AAC+ en eAAC+ bestanden kan sfspelen.

De prijs van het toestel zal, zonder abonnement, rond de 370 Euro liggen.Gerelateerde links:
Nokia N77 ziet het daglicht
Wordt de Nokia N77 TV GSM in Barcelona onthuld?
3GSM video's: N77, BlackBerry 8800, HTC S710 en P3350
Nokia, Motorola en Intel gaan voor DVB-H
DVB-H toestel van LG voor Vodafone
DVB-H toestel van Samsung voor Europese markt
Nokia zet in op UMA en DVB-H
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.