Toestellen
26 september 2006 - Ron Smeets

Nokia N75: kleinste N-Series multimedia phone

Nokia heeft vandaag tijdens haar Open Studio 2006 Event twee nieuwe N-Series toestellen aan de wereld getoond: de N75 en N95. Daarnaast toonde men ook nog een geupgrade versie van de N91, nu met 8GB geheugen.

De N75, een compacte multimedia clamshell met 2MP cam, muziekspeler met bedieningstoetsen aan de buitenzijde en twee displays; een van 6.2cm aan de binnenzijde en een 3.3cm kleurendisplay aan de buitenzijde. MP3's en andere bestanden kunnen op een microSD kaart van maximaal 2GB opgeslagen worden (optioneel).

De N75 is geschikt voor zowel WCDMA (850/1900MHz) als GSM (850/900/1800/1900MHz) netwerken en ondersteunt ook EDGE en UMTS. Het toestel komt naar verwachting nog dit jaar in de VS op de markt. Wanneer Europa aan de beurt is, is helaas nog niet duidelijk.Gerelateerde links:
Weer een nieuw N Series Nokia?
3 nieuwe N-Series Nokia’s officieel aangekondigd
Foto's van de Nokia N73 uitgelekt
Twee nieuwe N-serie Nokia's op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.