Toestellen
20 maart 2007 - Ron Smeets

Nokia N75 in afgeslankte vorm naar de VS

In Nederland is de enkele maanden geleden aangekondigde N75 nog niet te koop. In de VS komt ie ergens in April op de markt, maar of de Nokia fans aan de andere kant van de plas blij zullen zijn met de versie die door AT&T (voorheen Cingular) uitgebracht gaat worden is zeer de vraag.

De Amerikaanse provider heeft Nokia namelijk 'gevraagd' het toestel dusdanig te modificeren dat het streamen van muziek naar het toestel alleen moigelijk is via de websites van AT&T en diens partners, Yahoo! en Napster.

Erger nog, AT&T eist ook dat Nokia de mogelijkheid voor gebruikers van de N75 om zelf applicaties te installeren afschermd.

Het gevolg van al deze beperkingen zal ongetwijfeld zijn dat veel Nokia fans enkele maanden zullen wachten totdat de N75 ook in het reguliere (unlocked) verkoopcircuit beschikbaar komt.

Voor wie het nog niet wist. Cingular (nu dus AT&T) is ook de provider die de iPhone met al zijn (Apple) beperkingen, die dus veel weg hebben van de bovengenoemde eisen voor de N75, op de markt gaat brengen.Gerelateerde links:
Kwart van Amerikanen kan geen iPhone kopen
Cingular opent iPhone community
Amerikaanse release Nokia N75 komt dichterbij
N95 en N75 in het wild gesignaleerd
Nokia N75: kleinste N-Series multimedia phone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.