Toestellen
28 maart 2008 - Ron Smeets

Nokia N73 en 1600 de best verkochte mobieltjes

Nokia heeft gisteren tijdens het Telecomgala met de Nokia 1600 de prijs in de wacht gesleept voor de Nederlandse 'Mobile of the Year', ofwel de best verkochte mobiele telefoon in 2007.

Het resultaat van de categorie 'best verkochte mobiele telefoon' is gebaseerd op de jaarcijfers van het onderzoeksbureau GfK Benelux Marketing Services te Amstelveen en geldt als een van de meest betrouwbare bronnen voor winkelverkopen. “We zijn zeer verheugd dat de Nokia 1600 de best verkochte 'pre-paid' telefoon van 2007 was en tegelijkertijd de best verkochte mobiele telefoon in het algemeen.

Daarnaast was de N73 Multimedia Computer het best verkochte 'post-paid' product over het jaar 2007”, aldus Emile Baak, Algemeen Directeur Nokia Benelux.

Vooral dat laatste mag wel als een verassing gezien worden want de N73 staat nu niet bekend als een van de meest stabiele Nokia modellen, getuige ook het item dat Tros Radar er afgelopen week over maakte. De N73 heeft namelijk nogal wat software problemen en er doen ook veel klachten de ronde over de traagheid van het toestel.Gerelateerde links:
Top 10 verkochte 'toestellen' in Februari
Nokia N73 'Don Corleone'
Nokia N73 te traag?
Nokia verkoopt miljard mobieltjes
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.