Geruchten
26 oktober 2005 - Ron Smeets

Nokia N71 prototype gespot

Ene Dr. Feilij heeft enkele foto's en specs gepost bij Symplification van een prototype Nokia die volgens zijn bronnen begin 2007 als N71 op de markt zou moeten komen.

Het toestel is een 3G (UMTS) clamshell model met twee displays en 2 cam's, een voor videotelefonie en een 2MP versie voor foto- en video-opnames . Verder heeft het design veel weg van de andere N-series toestellen, met dezelfde RVS accenten.

Als de release datum klopt, dan vraag ik mij af of we in 2007 nog wel zullen opkijken van een toestel met deze specs. Het lijkt waarschijnlijker dat Nokia 'm begin 2006 zal uitbrengen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.