Geruchten
27 juni 2011 - Ron Smeets

Nokia N5 gespot (Symbian Anna), N6 en N7 ook op komst?

Vandaag zijn de eerste kiekjes van een nieuwe Nokia N-Series toestel met Symbian Anna opgedoken; de Nokia N5. Volgens de geruchten, afkomstig van Excellular en GSM Arena, zou Nokia ook de N6 en N7, beiden ook Symbian toestellen, in de planning hebben staan.

Opvallend is dat de oorspronkelijke bron, het Zuid Afrikaanse Excellular, van deze geruchten het artikel snel al weer offline gehaald had. Of dat op last van Nokia gebeurde is niet bekend, maar dat lijkt wel waarschijnlijk.

Nokia N5, N6 en N7 op komst?

Veel info over de Nokia N5, N6 en N7 is er nog niet. Zoals gezegd claimt de bron dat de toestellen allemaal voorzien gaan worden van Symbian Anna en de kiekjes van de N5 op de volgende pagina bevestigen dat ook. De vraag is natuurlijk of deze plaatjes echt zijn. Op de foto's is onder andere ook een 5 megapixel camera te zien met een LED flitser. Aan de zijkant zitten de volume knoppen en een camera toets. Het toestel op de plaatjes is niet al te groot en het lijkt een low- of mid-range Symbian toestel te worden met een display dat ca. 3 inch meet.

Over de twee andere toestellen die genoemd worden, de N6 en de N7, is nog helemaal niets bekend. Afbeeldingen daarvan zijn nog niet gelekt. Gespeculeerd wordt dat deze twee mogelijk een ietwat groter display en 'betere' camera's hebben (met een hogere resolutie). We zullen zien. Nokia geeft natuurlijk nog geen enkele informatie prijs want de Finnen reageren standaard niet op dergelijke geeruchten.

Foto's van de Nokia N5

De kiekjes van de Nokia N5: Nokia-N5-Symbian-Anna-Lek-a Nokia-N5-Symbian-Anna-Lek-b Nokia-N5-Symbian-Anna-Lek-c Nokia-N5-Symbian-Anna-Lek-d Nokia-N5-Symbian-Anna-Lek-e Nokia-N5-Symbian-Anna-Lek-f Nokia-N5-Symbian-Anna-Lek-g Nokia-N5-Symbian-Anna-Lek-h

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.