Geruchten
15 november 2010 - Ron Smeets

Nokia N10 en E5x met MeeGo op komst?

Dat Nokia in 2011 groot gaat inzetten op MeeGo is geen nieuws meer. Een Indiase site beweert echter dat de N10 en de E5x mogelijk nog dit jaar gepresenteerd gaan worden.

Kijkend naar de afbeeldingen (lees: photohop werkjes ;-)) een erg onwaarschijnlijk gerucht als je het mij vraagt.

Enfin, de Nokia N10 zou een MeeGo toestel worden met een HDMI aansluiting en 12 megapixel camera met vier LED flitslampjes. Veel meer kan de Indiase bron er nog niet over zeggen. De E5x zou dus de eerste touchscreen E-Series met het MeeGo OS moeten worden. Ook daarover is nog niet veel meer bekend dan hetgeen op het plaatje hireonder te zien is. Oordeel zelf maar wat je van dit gerucht vindt. Nokia reageert, net als alle andere fabrikanten overigens, doorgaans niet op geruchten over toestellen die nog niet officieel aangekondigd zijn.

De Nokia X5x: Nokia-E5x

De Nokia N10: Nokia-N10-Rumor

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.