Tablets
06 augustus 2015 - Ron Smeets

Nokia N1 duikt op in Europa Vooralsnog alleen in Groot Britannië en Ierland, maar wel met een iets hoger prijskaartje


Eind vorig jaar presenteerde Nokia de N1, een Android tablet die uiterlijk veel weg heeft van de iPad Mini 3 van Apple. Deze week is bekend geworden dat de Nokia N1 ook in Europa op de markt komt. Vooralsnog alleen in Engeland (Groot Brittannië) waar hij een advies verkoopprijs van 219 pond heeft. Er is ook al een lokale Nokia webshop waar de tablet gereserveerd kan worden, maar daarbij wordt ook gemeld dat het een demo shop betreft waar nog geen bestellingen gedaan kunnen worden.

De genoemde verkoopprijs in Engeland is omgerekend ongeveer 311 euro. Daarmee ligt de 'Europese prijs' dus een flink stuk hoger dan de 249 dollar (ca 227 euro) waarvoor de tablet na de introductie aangeboden werd in de (ontwikkelende) landen, zoals China, waar hij wel al verkocht werd,

Of Nokia ook van plan is om de N1, op een later tijdstip, ook in andere Europese landen te gaan verkopen, de Benelux bijvoorbeeld, is niet bekend. Het is ook nog maar de vraag hoeveel interesse er voor de N1 is. Wellicht proberen de Finnen daar achter te komen door hem in Groot Brittannië en Ierland in de winkels te leggen.

De specs van de Nokia N1 op een rijtje:
- 2.3 GHz quad core Intel Atom processor
- 7.9 inch 4:3 display met 2048 x 1536 pixels en Gorilla Glass 3
- 8 megapixel autofocus camera met full HD opname functie (achterzijde)
- 5 megapixel front camera met full HD opname functie
- 2GB RAM
- 32 GB geheugen
- WiFi
- Bluetooth 4.0
- 5300 mAh Accu
- Stereo speakers aan de onderzijde (2 x 0.5 Watt)
- Afmetingen: 200.7 x 138.6 x 6.9 millimeter
- Gewicht: 318 gram

Via