Geruchten
30 november 2010 - Ron Smeets

Nokia N00 prototype gespot op eBay; echt of fake?

Op de Duitse versie van eBay dook afgelopen nacht een prototype van een Nokia op. Het toestel, dat de naam Nokia N00 heeft, wordt voor 800 dollar (ca. 608 Euro) aangeboden op de veilingsite.

Mmmh, vingers weg zou ik zeggen want de kans is heel erg groot dat dit niet meer is dan (Chinese) fake.

Kijkend naar de kiekjes (zie ook hieronder) kun je concluderen dat dit toestel wel wat weg heeft van de 'oude' N86, maar het design komt niet echt meer overeen met hetgeen Nokia de afgelopen maanden in de N-Series lijn uitgebracht heeft. Volgens mij is dit dus pure fake, ondanks dat het toestel op de foto's er wel behoorlijk echt uit ziet, maar oordeel vooral zelf ;-) Daarnaast is 608 Euro natuurlijk erg veel geld voor een protorype waarvan je niet eens zeker weet of hij (helemaal) werkt. Nokia-N00-Poto-eBay-fake-a Nokia-N00-Poto-eBay-fake-b Nokia-N00-Poto-eBay-fake-c Nokia-N00-Poto-eBay-fake-d Nokia-N00-Poto-eBay-fake-e

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.