Accessoires
15 september 2008 - Ron Smeets

Nokia N-XT concept

Nokia heeft in het verleden (o.a. N90, N93) al eens gewerkt met flip-en-roteer toestellen. Dat bracht ene 'Christexaport', bezoeker van het Symbian Freak Forum ertoe om de Nokia N-XT te bedenken.

De plaatjes zeggen al genoeg over het ontwerp, maar Chris heeft ook nog de nodige details, of beter gezegd specs, erbij verzonnen. Bovendien heeft hij een brief gestuurd naar de baas van Nokia N-Series waarin hij zijn ontwerp verdedigt en aan de man probeert te brengen. Je kunt dus niet zeggen dat hij half werk geleverd heeft met zijn concept Nokia.

De belangrijkste specs:

- S60 Touch UI

- 4.1 inch WVGA (800x480) Touchscreen display

- 8 Megapixel Carl Zeiss Camera met dual LED (waarom geen Xenon Chris?) en WVGA video opname functie

- Bleutooth (A2DP)

- WiFi

- GPS, A-GPS

- 160 MB werkgeheugen, microSD

- Bewegingssensor

- Audio/Vidoe OutGerelateerde links:
Nokia lanceert het 'Morph' concept toestel
Nokia's 'groene GSM concept'; de Eco Sensor
Nokia 7001 Pocket concept phone van Tobias Hornof
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.