Nieuws
14 december 2007 - Ron Smeets

Nokia N-Gage voorlopig alleen voor de N81

Nokia zal volgende week de nieuwe N-Gage service definitief uitrollen maar zoals het er nu naar uit ziet zullen voorlopig alleen gebruikers met een N81 van de dienst gebruik kunnen gaan maken.

UPDATE: Letwel, de N-Gage applicatie werkt ook op andere Nokia N-Series toestellen, maar wat hier bedoeld wordt is het feit dat Nokia besloten zou hebben om de content service (downloaden en kopen van games etc) voorlopig alleen voor de N81 gebruikers vrij te geven.

Geen echt slimme zet als je het mij vraagt want er zijn natuurlijk veel meer N95 gebruikers dan potentiele mobiele gamers met een N81.

Waarom Nokia besloten heeft om de N-Gage content service alleen nog voor de N81 beschikbaar te stellen is natuurlijk wel te verklaren. De Finnen proberen op deze manier de verkoopaantallen van de N81 nog wat op te krikken.

Met de komst van de 8GB versie van de N95 en, binnenkort, de N82 (hoewel dat niet echt een concurrent is) hoor je op dit moment nog maar verrekt weinig over de N81.

Natuurlijk zal Nokia deze reden, desgevraagd, niet bevestigen en de Finse toestelmaker roept dan ook dat het gaat om een ‘pre-release’ van N-Gage die alleen voor N81 gebruikers bedoeld is, maar dat slaat natuurlijk nergens op.

Als ik er naast zit en er een totaal andere reden is waaroom N-Gage voorlopig alleen op de N81 zal functioneren, dan hoor (of lees) ik dat graag van de boys en girls van Nokia.Gerelateerde links:
N-Gage alweer uitgesteld
Fifa 07 demo op de N81 'N-Gage'
N81 heeft Navi Wheel
Uitgebreide preview van het nieuwe N-Gage platform
Nokia herlanceert het N-Gage game Platform
Nokia zet N-Gage op zijspoor tot 2007
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.