Geruchten
06 januari 2010 - Ron Smeets

Nokia Mystic: een nieuwe E-Series met Palm looks?

Zo aan het eind van de dag dat de Google Nexus One zo ongeveer de hele mobiele wereld en het nieuws in zijn grip houdt duikt via een Vietnamese site ineens de toch ietwat vreemd uitziende Nokia Mystic op.

Het toestel heeft weliswaar dezelfde formfactor als de E71 en E72 maar doordat het D-pad en de toetsten die tussen het display en het qwerty toetsenbord zitten op een zilverkleurig plateautje geplaatst zijn lijkt deze Nokia heel erg veel op de (oude) Palm Treo 500V. De rondere hoeken versterken die gelijkenis ook nog eens.

Natuurlijk moeten we ons eerst afvragen of het toestel op de foto's hiernaast en -onder inderdaad een nieuwe Nokia is of dat dit het product is van een ijverige Photoshopper of Chinese namakers ;-)

Over de specs wordt in ieder geval niet veel gezegd. Je kunt duidelijk zien dat de Nokia Mystic voorzien is van een camera met LED flitser aan de achterzijde met daarnaast een externe speaker en een tweede (videocall) camera aan de voorzijde. Uit het menu (tweede foto hieronder) valt op te maken dat het toestel hoogstwaarschijnlijk voorzien is van het S60 3rd Edition besturingssysteem.

Ik moet zeggen dat het menu, de Nokia toetsenbord indeling en de batterijklep de foto's ietwat geloofwaardiger maken dan dat ik op het eerste gezicht, bij het zien van dat vreemde Palm Treo 500V achtige bedieningspaneel, concludeerde. Maar goed, voor hetzelfde geld is het toch een fake. Wat denken jullie? Nokia-Mystic-a Nokia-Mystic-b Nokia-Mystic-d Nokia-Mystic-e

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.