Entertainment
27 januari 2013 - Ron Smeets

Nokia Music+ voor Windows Phone Lumia's

Nokia heeft een nieuwe dienst aan haar streaming muziekservice voor Lumia (Windows Phone) toestellen toegevoegd. Voor €3,99 per maand (prijs kan per land iets verschillen) kun je Nokia Music upgraden naar Music+. Voor dat bedrag kun je, zolang als je abonnee bent, ongelimiteerd muziek downloaden voor offline gebruik.

Daarnaast biedt Music+ de mogelijkheid om de audio in hogere kwaliteit te streamen (dat betekent natuurlijk ook meer datagebruik). Verder kun je de songteksten ook in Karaoke formaat laten tonen tijdens het afspelen van een muzieknummer.

En om van Nokia Music+ een beter alternatief te maken voor diensten als Spotify kun je met Music+ ook muziek afspelen vanuit een webbrowser. Handig als je muziek wilt horen op je laptop of zelfs via je smart TV. De standaard dienst, Nokia Music en overige diensten zoals de gratis Mix Radio, blijven ook gewoon beschikbaar voor iedereen die niet van plan is de 4 euro per maand te betalen. Nokia Music+ zal de komende weken beschikbaar komen. Wanneer Nederland (en België) aan de beurt zijn is op dit moment (zondagavond ;-) nog niet bekend.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.