Entertainment
24 januari 2006 - Ron Smeets

Nokia, Motorola en Intel gaan voor DVB-H

Met als doel het promoten en tot standaard verheffen van de DVB-H mobiele TV broadcast technologie hebben Nokia, Motorola en Intel hun krachten gebundeld en de Mobile DTV Alliance opgericht.

Behalve de drie giganten hebben ook Texas Instruments en Modeo zich hierbij aangesloten. In eerste instantie richt men zich voornamenlijk op de Noord Amerikaanse markt en men gaat ervan uit dat die markt in 2007 qua infrastructuur geschikt zal zijn om de DVB-H diensten voor een breed publiek te kunnen ontsluiten.

Inmiddels, zo meldt het persbericht zijn er wereldwijd al meer dan 10 DVB-H testsprojecten opgestart, onder meer in landen als Australie, Frankrijk, Finland, Duitsland, de UK, Italie en de VS.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.