Geruchten
20 december 2010 - Ron Smeets

Nokia met Windows Phone 7 gerucht doemt weer op

Ja hoor, na de 'geheimzinnige' uitspraken en hoopvolle verwachtingen van Google's Andy Rubin vorige week over Nokia en Android doemt nu ook weer het gerucht op dat de Finse fabrikant met Microsoft in gesprek zou zijn over de 'adoptie' van Windows Phone 7 als een van de smartphone OS'en voor nieuwe Nokia toestellen.

Die geruchten deden al eerder de ronde (enkele jaren geleden zelfs) maar zijn de afgelopen twee maanden, met de komst van ex-Microsoft man Stephen Elop op de positie van CEO bij de Finnen, wederom opgelaait.

De nieuwste geruchten zijn afkomstig van Eldar Murtazin, een bekende Rus in de mobiele business die de afgelopen jaren al heel wat goede, maar evenzoveel slechte, voorspellingen en geruchten verspreid heeft over Nokia en diverse andere fabrikanten. Volgens Eldar hebben Nokia en Microsoft onlangs 'geheime gesprekken' gevoerd die door Nokia geinitieerd zouden zijn. Op zich niets vreemds natuurlijk want Nokia en Microsoft werken, op softwaregebied, al langer met elkaar samen. De redenering dat tijdens deze nieuwe gesprekken gesproken zou zijn over de komst van Nokia smartphones met het Windows Phone 7 OS is mijns inziens totaal uit de lucht gegrepen. Zeg nooit nooit, maar gezien de nieuwe Symbian strategie van Nokia (de Finnen hebben de ontwikkeling van dat OS weer helemaal in eigen hand genomen) en de ontwikkelingen en uitspraken over MeeGo lijkt het op z'n minst zeer onwaarschijnlijk dat Nokia een Windows Phone 7 toestel gaat maken. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.