Geruchten
16 mei 2011 - Ron Smeets

Nokia met Microsoft aan tafel over verkoop mobiele divisie?

Laat ik voorop stellen dat dit nog een gerucht is, afkomstig van de beruchte Eldar Murtazin. Het waarheidsgehalte ervan is dus nog met geen mogelijkheid te controleren. Nokia zelf, evenals Microsoft, hulden zich, zoals normaal bij dit soort geruchten, vooralsnog in stilzwijgen.

Maar goed, de 'alwetende' Eldar heeft dus het gerucht verspreid dat Nokia en Microsoft volgende week onderhandelingen starten over een eventuele verkoop van de mobiele telefoon divisie aan Microsoft.

Volgens Murtazin zal het nog een tijd duren voordat de eerste (officiële) berichten, al dan niet met resultaten, over de onderhandelingen naar buiten komen. Wel zegt hij dat het doel is om de eventuele overname (als die er dus al komt) vóór het eind van 2011 af te ronden. Op zijn blog schrijft Murtazin onder andere:

"Next week Nokia will start the negotiations about the sale of it’s phone unit to Microsoft. For now the results of the negotiations won’t be public, but the deal might close before the end of 2011. Both companies are in a big hurry."

Nu heeft Eldar Murtazin best een goede reputatie als het gaat om insider nieuwtjes, maar soms zit hij er ook helemaal naast. Enfin, als het allemaal klopt, dan lijken de geruchten dat Stephen Elop vanuit Microsoft op de CEO post van Nokia neergezet is om een overname (te beginnen met de deal rondom Windows Phone) weer een stukje aannemelijker. De tijd zal het leren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.