Nieuws
28 april 2006 - Redactie MobileCowboys

Nokia met BlackBerry in WiFi telefonie

De aartsrivalen in mobiele data, Nokia en Blackberry-producent RIM, haken gezamenlijk aan in een project voor telefonie over wifi. Dit blijkt uit een aankondiging van Cisco, producent van onder meer routers en wifi-apparatuur.

Cisco zegt met Intel, Nokia en RIM te gaan werken aan ontwikkeling van spraakverkeer over Wireless LAN (WLAN). Wifi is de belangrijkste vorm van Wireless Lan.

Goedkoper en veelzijdiger

Spraak over wifi is een toepassing die nu nog weinig wordt gebruikt, maar volgens kenners wel van grote betekenis kan worden. Het is de mobiele vorm van voip, de internettelefonie die nu in vaste verbindingen oprukt. Wifi-telefonie is goedkoper dan bellen via gsm of umts.

Met draadloze netten of WLAN is er meer bandbreedte beschikbaar dan met gsm en umts, waardoor videotelefonie meer kansen heeft en telefonie gebruikt kan worden in combinatie met andere applicaties op de laptop.

Zakelijke markt

Volgens Cisco gaat het bij de ontwikkeling van zakelijke telefonietoepassingen, dat is waar genoemd kwartet producenten zich op gaat richten, vooral om efficiencyverhoging voor klanten. De productiviteit van medewerkers binnen bedrijfsmuren die veel mobiel werken, zoals artsen en verplegers of personeel in magazijnen, kan toenemen.

De samenwerking tussen Cisco, Intel en Nokia heeft al geleid tot verbeteringen op diverse gebieden: de beveiliging van de wifi-beller, roaming op het gehele bedrijfsterrein tussen verschillende netten die in gebruik zijn en nieuwe methoden om storingen op te sporen. (Via BerryBlog)Gerelateerde links:
Nokia's E62 een goedkope BlackBerry concurrent
Vodafone komt met eigen 'BlackBerry' dienst
Nokia wil de Blackberry markt veroveren
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl