Nieuws
05 maart 2011 - Ron Smeets

Nokia: "MeeGo komt naar de N900"

Nokia's Jukka Eklund heeft in een email aan ontwikkelaars bevestigd dat MeeGo beschikbaar komt voor de Nokia N900. Op dit moment wordt daar in Finland hard aan gewerkt.

"Basically we want to have MeeGo running in N900 device, so that it's really usable as your daily development device", aldus Eklund. Goed nieuws dus voor de tech-freaks en ontwikkelaars die nog een N900 hebben.

Of de MeeGo versie voor de N900 even 'compleet' zal zijn als de tablet versie is nog niet duidelijk. Volgens Eklund werken de 'basis' functies van de handset UX zoals bellen, sms'en en intenetten nu al op de N900 met MeeGo 1.2 en werken ze in Finland, samen met de ontwikkelaars community van de N900, op dit moment nog aan het beschikbaar maken van 'selected features'. Dat zou kunnen betekenen dat niet alle MeeGo 1.2 opties ook op de N900 zullen functioneren, maar dat is niet de intentie, aldus Nokia.

"We are doing this fully on the open, and I hope this is an interesting project where we all in the community work towards the same goal: have a great MeeGo edition in the N900", zo schrijft  Eklund in zijn email.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.