Nieuws
29 augustus 2011 - Ron Smeets

Nokia Maps vs Google Maps (fun)

Wanneer je een smartphone ook gebruikt als vervanger voor je TomTom, dan is een van de grote voordelen dat je geen twee losse apparaten mee de auto hoeft in te slepen.

Daarnaast zijn de kaarten vaker ook net effe iets actueler omdat de mobiele navigatie oplossingen zoals Nokia Maps en Google Maps de kaart informatie online ophalen.

Toch is het af en toe ook handig om de kaarten rechtstreeks op je mobiele telefoon te installeren. Denk vooral aan het navigeren in het buitenland en de data-roaming kosten die daar mee gemoeid zijn. Fraser J Nicholas ontdekte nog een voordeel: De snelheid van het browsen door de kaarten. Daarvoor maakte hij onderstaande vergelijkende video; een 'vinger race' tussen Nokia Maps (op het toestel) en Google Maps (online kaarten). Vooral grappig om te zien.

http://vimeo.com/28240021

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.