Nieuws
02 december 2008 - Redactie MobileCowboys

Nokia Maps verrijkt met nieuwe webservices en upgrades

PERSBERICHT - Nokia presenteert de nieuwste versie van zijn bekroonde mobiele kaart- en navigatieservice, Nokia Maps, en voegt daarbij een online gepersonaliseerde kaartfunctie die toegankelijk is via Ovi by Nokia. Deze combinatie van Nokia Maps plus Ovi is de eerste gratis service waarmee je thuis achter je PC je reis kunt uitstippelen, om die vervolgens op je mobiel te laden. 
 
Nokia Maps biedt grensverleggende uitbreidingen en extra’s, zoals hoge-resolutie satellietbeelden, 3D landmarks voor 216 steden, terreinkaarten en een nieuw type route-overzicht tijdens gebruik van Drive, de aan te kopen autonavigatie-oplossing.

“Nokia heeft de bruikbaarheid van Nokia Maps een stuk vergroot, terwijl de integratie met de online Ovi-services de beleving nog een stuk rijker maakt,” zegt Michael Halbherr, vice-president van Nokia Location Based Experiences. “Wie heeft ervaren wat het betekent om favoriete locaties te synchroniseren tussen mobiele telefoon en PC wil gewoon niet anders meer.”
 
Maps on Ovi wordt meer dan een navigatiehulpmiddel alleen. De komende maanden wordt het de plek waar gebruikers hun plaatsen opslaan en beheren, reisplannen mee maken en nabewerken. Je kunt er locaties en allerlei andere persoonlijke en sociaal relevante content mee uitwisselen met vrienden en kennissen.
 
Andere nieuwe opties voor Nokia Maps zijn directe toegang tot real-time informatie, zoals snelheidscontroles en verkeersinformatie, als ook Wcities uitgaansgidsen met actuele informatie over evenementen en films op meer dan 450 bestemmingen. 
 
Walk, de voetgangersnavigatietool, gaat verder waar de vorige versie ophield en biedt rechttoe-rechtaan-sturing met virtuele verbindingen, zodat je de kortste afstand tussen punt A en B kunt lopen. En als je meer een stadstype bent, geven piepjes en een trilfunctie aan wanneer je af moet slaan. De kaarten zijn nu zo ver gedetailleerd, dat je de verschillende ingangen van eenzelfde metrostation kunt zien.
 
De hogere kaartkwaliteit is mede te danken aan de samenwerking die Nokia en NAVTEQ zijn aangegaan. Nokia kan de kaartdata van NAVTEQ nu effectiever toepassen, wat zich vertaalt in betere kwaliteit en ruimere dekking, en daarmee prettiger en effectiever gebruik.
 
De nieuwe versie van de Nokia Maps applicatie voor bepaalde toestellen is beschikbaar op de Nokia Beta Labs website. De online versie zal toegankelijk zijn via http://maps.ovi.com. Omdat het hier Beta-versies betreft, zijn mogelijk niet alle functies direct beschikbaar; ze zullen wel worden toegevoegd in toekomstige software-releases.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl