Nieuws
26 augustus 2009 - Ron Smeets

Nokia 'Maemo gerucht' wordt morgen bevestigd

Dat is zo ongeveer letterlijk wat ik zojuist in mijn 'Twitter inbox' vond en het bericht was afkomstig van een zeer betrouwbare bron.

De eerste melding was: "morgen volgt een belangrijke aankondiging". Nadat ik vroeg wat die aankondiging zou inhouden volgde dit antwoord: "het gaat om één van de geruchten die morgen wordt bevestigd. Heeft ook met Maemo te maken". Klinkt interessant.

De vraag is nu natuurlijk om welk gerucht het gaat. De meest in het oog springende is natuurlijk die van een paar weken geleden waarin geopperd werd dat Nokia voor haar high-end toestellen van Symbian af zou willen om die toestellen voortaan te voorzien van het Maemo besturingssysteem. Een gerucht dat overigens heel snel al weer genuanceerd werd door Nokia zelf.

Maar er gaat zoals gezegd nog een Nokia-Maemo gerucht rond. Daarin wordt gesproken over de komst van een tweede Net- of Smartbook PC die, in tegenstelling tot het Windows model dat eerder deze week gepresenteerd werd, wellicht op het Maemo OS zou moeten gaan draaien.

Enfin, we zullen nog tot morgen (27-08) moeten afwachten voordat we het zeker weten. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.