Nieuws
02 maart 2011 - Ron Smeets

Nokia maakt de meest milieuvriendelijke mobieltjes

De wetenschappers van GoodGuide hebben 576 mobieltjes getest op 'groene' aspecten zoals het gebruik van milieuvriendelijke materialen, -productieproces, energie-zuinige laders en recycling.

Het onderzoek resulteert in twee lijsten met meest- en minst milieuvriendelijke toestellen. Opvallend is dat Nokia met kop en schouders boven de concurrentie uit steekt.

De eerste 26 (!) toestellen op de lijst met meest milieuvriendelijke mobieltjes zijn allemaal afkomstig van de Finse fabrikant. Op de 27e plek volgt de eerste niet-Nokia; de Samsung Blue Earth. BlackBerry presteert van alle fabrikanten het slechtst. RIM heeft de twijfelachtige eer, volgens de testresultaten van de GoodGuide experts, de 17 minst milieuvriendelijke toestellen te produceren. De plekken 18 tot en met 170 worden 'gevuld' door 152 LG toestellen. Ook niet bepaald een goede score ;-) Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.