Toestellen
22 oktober 2013 - Nichal Joosse

Nokia Lumia verkoopt nog steeds erg goed

Vandaag presenteert Nokia een aantal nieuwe toestellen, maar dat neemt niet weg dat de oudere toestellen het nog steeds goed doen. Nokia maakte gisteren bekend dat ze het afgelopen kwartaal 7,4 miljoen Nokia Lumia-toestellen hebben verkocht. Dit is beduidend meer dan in de kwartalen ervoor, maar ook verkochten ze drie keer zoveel toestellen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. 

Tijdens het Nokia World Event vandaag in Abu Dhabi zal Nokia naar verwachting zes nieuwe toestellen presenteren. Hier hoort ook de Nokia Lumia 2520 bij, de eerste tablet van het Finse bedrijf. Ook wordt de 6-inch Nokia Lumia 1520 verwacht, een phablet. Een tijdje geleden maakten Nokia en Microsoft bekend dat de hardware-afdeling van Nokia overgenomen wordt door Microsoft, maar het bedrijf blijft doorgaan met het produceren van de Nokia Lumia-smartphones.

Hoewel de 7,4 miljoen verkochte toestellen nog lang niet in de buurt komen van de cijfers van Samsung en Apple, laat het wel zien dat Nokia op de goede weg is. Het blijft echter nog spannend of Nokia in de toekomst een vergelijkbare groei zal gaan meemaken, zeker nu het bedrijf overgenomen wordt door Microsoft.  

Over de auteur: Nichal Joosse