Geruchten
13 februari 2013 - Ron Smeets

Nokia Lumia tablet 'per ongeluk' onthuld?

De eventuele komst van een Nokia tablet is al een belegen gerucht. Nog ver voordat Nokia met Windows Phone in het huwelijk trad werden al Finse tablets gespot.

Tijdens een event van Nokia in Pakistan dook op een van de presentatie schermen ineens een wazige afbeelding van een tablet op, naast een Lumia 620. Het moge duidelijk zijn dat de geruchten over de komst van een Nokia Windows 9 tablet hiermee direct weer nieuw leven in geblazen zijn.

Veel details zijn niet te zien. De tablet heeft ronde hoeken (tsja, welke tablet heeft dat niet ;-) en de Windows 8 UI. De rand om het scherm, zeker links en rechts daarvan, lijkt wel redelijk dun. De vraag is natuurlijk of dit een gevalletje van 'foutje bedankt' is van Nokia Pakistan of een bewuste 'lek-actie.

Of heeft de afbeelding helemaal niets te zeggen? Rechts naast de tablet (tweede afbeelding hieronder)staat ook nog een desktop PC of display. Het zou dus ook gewoon een afbeelding kunnen zijn ter ondersteuning van Windows (Phone) 8 en de claim dat het gebruik van hetzelfde UI design uiteindelijk een positieve uitwerking kan hebben op de verkoopcijfers van de Lumia smartphones. Enfin, over een dag of tien weten we ongetwijfeld meer als Nokia in Barcelona haar persevent gehouden heeft.

Nokia-Lumia-Tablet-Rumor Lumia-Tablet-Rumor-a

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.