Geruchten
18 april 2013 - Redactie MobileCowboys

Nokia Lumia met 1080p scherm in aantocht

Met de huidige serie Lumia toestellen is het probleem voor Nokia dat Microsoft in Windows Phone 8 geen ondersteuning heeft voor 1080p schermen. Maar daar gaat verandering in komen, in de volgende versie van Windows Phone zou de 1080p scherm ondersteuning wel beschikbaar komen waardoor ook de Finnen met een Lumia phablet zouden kunnen komen?

Zoals je eerder kon lezen is Nokia (logischerwijs) bezig aan een opvolger voor de 808 Pureview. De Nokia EOS zoals het toestel in de wandelgangen heet zou een 41 Megapixel camera hebben maar nog steeds een scherm (AMOLED) van 1280x768. De limiet zit hem in het OS en niet zo zeer in wat Nokia aan hardware in een nieuwe Lumia kan stoppen.
lumiacatwalkrumor2
Volgens de Financial Times werkt Nokia aan een toestel vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Note serie. Onder de codenaam Catwalk zouden de Finnen bezig zijn met een dunner aluminium toestel dan de huidige toestellen. Echter zullen we wel geduld moeten hebben voordat en 1080p scherm beschikbaar zal zijn in een nieuw Lumia toestel, volgens The Verge komt Microsoft pas aan het einde van dit jaar met ondersteuning van de 1080p resolutie op Windows Phone.
nokia_lumia_1120_concept
Concept Nokia Lumia render door Rawad Semaan

via foto Catwalk via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl