Concepten
18 oktober 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia FX5800 concept; mooi, dun en titanium behuizing

Zo af en toe zie je een concept toestel voorbij komen waarvan je denkt; 'Die zou zeker niet misstaan in de winkels'. De Nokia Lumia FX5800 (hoewel in de laatste afbeelding hieronder FX800 staat) is er zo eentje.

Het concept heeft veel weg van de Lumia 800/900 maar dan wel met een groter (4.65 inch) scherm en een compleet titanium behuizing. Ow, en hij is, met 8 millimeter, ook 20% dunner dan de Lumia 920. Dat op zich is wat mij betreft al reden genoeg voor Nokia om serieus naar dit concept te kijken. Bovendien kunnen de Finnen wel weer eens een succesnummer gebruiken gezien de resultaten van de afgelopen vier kwartalen ;-) Oordeel zelf maar:

Nokia-Lumia-FX800-Concept-a Nokia-Lumia-FX800-Concept-b Nokia-Lumia-FX800-Concept-c Nokia-Lumia-FX800-Concept-d Nokia-Lumia-FX800-Concept-e Nokia-Lumia-FX800-Concept-f Nokia-Lumia-FX800-Concept-g

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.