Geruchten
28 augustus 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia Arrow wellicht in patentaanvraag te zien

Enkele dagen geleden dook een Nokia patentaanvraag op met daarin een ontwerptekening van wat wel eens de Nokia Lumia Phi (Windows Phone 8) zou kunnen worden. Dat toestel werd overigens in geruchten in een adem genoemd met de Lumia Arrow.

Welnu, vandaag is een ander Nokia patentaanvraag online verschenen waarin een tekening staat die het design van die Lumia Arrow, een mid range Windows Phone 8 toestel, wel eens zou kunnen verraden.

Officieel is natuurlijk nog niet met zekerheid te zeggen of deze vermoedens kloppen, maar feit is wel dat Nokia in het (nabije) verleden een dergelijk toesteldesign vaker toegepast heeft voor mid range modellen. Denk aan de Lumia 710 en de C7, bijvoorbeeld. Daarnaast komt het ontwerp ook redelijk overeen met het Nokia frontje dat een dag of tien geleden te zien was. De tekeningen:

Nokia-Lumia-Arrow-Design-Rumor-a Nokia-Lumia-Arrow-Design-Rumor-b 

Bron: USPTO, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.