Toestellen
14 mei 2013 - Ron Smeets

Nokia Lumia 925 gepresenteerd

Nokia heeft vanochtend haar nieuwste Windows Phone toestel gelanceerd. De Lumia 925 is, zo meldt de fabrikant, een upgrade van de Lumia 920 die ruim een half jaar geleden het daglicht zag.

De belangrijkste verschillen? De Lumia 925 is voorzien van de nieuwste Pureview cameratechnologie. De sensor is overigens wel dezelfde 8.7 megapixel versie zoals die ook in de Lumia 920 al te vinden is. Helemaal nieuw is de aluminium behuizing die Nokia aan de Lumia 925 heeft meegegeven. Verder is hij met 8.5 millimeter flink wat dunner (2.2 millimeter) dan zijn voorganger en Nokia heeft de Lumia 925 duidelijk ook aan een WeightWatchers programme laten meedoen. Hij weegt namelijk maar 139 gram, ofwel ruim 40 gram minder dan de 920 ;-)

Nokia Lumia 925

De achterzijde van het toestel is nog van polycarbonaat en wordt in zwart, wit of grijs uitgevoerd. Daarnaast komen er aparte 'draadloze oplaadcovers' die aan de bestaande achterzijde van het toestel vastgeklikt kunnen worden. Die covers zullen behalve in wit en zwart ook in de bekende 'Nokia' rode, gele en blauwe kleur leverbaar worden.

Qua specs is duidelijk dat de Lumia 925 het Nokia topmodel voor de komende zomerperiode zal worden. Erg veel verschillen met de Lumia 920 zijn er niet. Een 4.5 inch ClearBlack AMOLED scherm van Gorilla 2 Glass, een 2000 mAh accu, 1.5 GHz dual core processor met 1GB RAM en 16GB opslag capaciteit (plus 7GB gratis SkyDrive). De camera is zoals gezegd ook identiek aan die van de Lumia 920; een 8.7 megapixel Pureview sensor met OIS, auto focus, dual LED flitser en full HD video opname functie. Aan de voorzijde zit nog een 1.2 megapixel camera.

Ook de bekende, maar doorontwikkelde, Nokia camera features zoals Smart Camera met Best Shot, Action Shot en Motion Focus zijn aanwezig. Volgens Nokia zou de vernieuwde Pureview cameratechnologie er ook voor zorgen dat foto's die bij weinig licht gemaakt worden nog beter en mooier zijn dan ooit. Iets om te testen, maar op de volgende pagina staan enkele een korte demovideo's van de diverse functies.

Wanneer het toestel precies in de Nederlandse winkels zal liggen is nog niet bekend maar de adviesprijs voor een los toestel gaat zo'n 569 Euro bedragen (inclusief BTW). In de UK, Duitsland, Italië, Spanje en China zal de Lumia 925 vanaf eind juni beschikbaar komen. De VS en andere landen volgen daarna pas.

Nokia Lumia 925 video's en foto's

Een korte videodemo van de Lumia 925:

En een filmpje van de low-lght, Action Shot, Removing objects en Change Faces camera functies:

   

Enkele kiekjes van de Lumia 925:

Lumia-925-a Lumia-925-smart-camera

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.