Toestellen
16 november 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 920 vs hamer, sleutels, mes en spijker (video)

De Nokia Lumia 920 die enkele dagen geleden gebrukt werd om de 'valbestendigheid' van het toestel te testen wordt in onderstaande video verder gemarteld. De valtests, van drie verschillende hoogtes op beton liet verrassend weinig schade achter.

Deze keer slaat het toestel zich ook redelijk probleemloos door de eerste drie mishandelingen heen. De schade die de sleutels, het mes en de (rubberen) hamer op de Lumia 920 achterlaten vallen nauwelijks op. Alleen wanneer het toestel zelf als hamer gebruikt wordt, met de spijker als 'tegenstander' dus, wordt de schade iets moeilijker weg te poetsen, maar het lukt wel.

Qua degelijkheid lijkt de Lumia 920 dus prima te presteren. Toch zal ik het niet (meteesn ;-)) zelf gaan uitproberen. De makers van onderstaande video beloven het niveau van de martelingen nog een stapje te gaan verhogen. 

http://www.youtube.com/watch?v=yDEahsoa_N4

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.