Toestellen
28 september 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 920 video toont Drive+ en 'Transfer my data'

Tijdens de presentatie van de Nokia Lumia 920 mocht nog niet echt met het toestel 'gespeeld' worden. Veel meer dan een paar kiekjes en een blik op het homescreen van Windows Phone 8 liet Nokia niet zien (of mochten ze van Microsoft niet laten zien ;-)

Her en der duiken nu wel steeds meer (korte) demovideo's op van het toestel en enkele functies. Hieronder staat een filmpje van Nokia Gang waarin de apps Nokia Drive+ en Transfer my Data te zien zijn. Letwel, er wordt niets getoond van de werking van die apps. Je ziet alleen de icoontjes; het bestaan ervan dus ;-)

Drive+ zal ongetwijfeld een variant van de bekende Nokia Drive navigatie app zijn, maar dan met meer functies. Welke? Dat is nog niet bekend. Hoe of wat Transfer my Data precies werkt en is, is ook nog niet duidelijk. Misschien dat het een Nokia Cloud Service is, maar die hebben ze natuurlijk al. Of een NFC toepassing? Enfin, kijk maar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.