Toestellen
06 september 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 920 PureView camera vs iPhone 4S en Galaxy S III

Tijdens de presentatie van de Lumia 920 liet Nokia enkele kiekjes zien die, bij slecht licht, gemaakt zouden zijn met de PureView camera van het toestel. Al snel bleek dat Nokia een promo video van de PureView camera in de Lumia 920 een beetje 'gefaked' had. En er gingen ook stemmen op dat de foto's die getoond werden ook niet helemaal 'echt' waren. Ik moet zeggen dat ik dat gevoel ook wel had bij het zien van de kiekjes. De boom  die links te zien is op de foto die 's avonds in Central Park genomen werd lijkt door een externe bron belicht te zijn.

Enfin Finnen kwamen rap met excuses voor de video en lieten in New York toe dat WMExperts een vergelijkende 'fotoshoot' deed met de iPhone 4S en de Samsung Galaxy S III. Het resultaat kun je in onderstaande video bekijken. De foto's staan er ook bij.

De PureView camera van de Lumia 920 presteert prima en ik vraag mij dan ook af waarom Nokia de perspresentatie foto's zo nodig moest 'faken'. Ik kan niet wachten om hem zelf te testen ;-) 

Foto's: Lumia-920-vs-SGSIII-foto Lumia-920-vs-iPhone4S-foto-a

Video:

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.