Toestellen
27 november 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 920 OIS demo video, zonder trucage

Toen Nokia de Lumia 920 voor het eerst presenteerde bleek al heel snel dat de demovideo die de Finse fabrikant gemaakt had van de OIS beeldstabilisatie functie in de Pureview camera van de Lumia 920, 'fake' was. De fabrikant kwam snel met een verklaring dat ze met de video alleen wilden laten zien waartoe de Pureview camera van de Lumia 920 in staat zou zijn. Helaas was die camera ten tijde van de opnames, ver voor de presentatie, nog in ontwikkeling.

Enfin, het was een beetje genant voor Nokia, maar dat het zij ze vergeven. Ze hebben het al moeilijk genoeg ;-) Nu is er een, door 'n gebruiker gemaakte, nieuwe video opgedoken waarin de OIS functie, dit keer dus wel met een Lumia 920 gefilmd, gedemonstreerd wordt.

De maker heeft gekozen voor een vergelijkbare scene als Nokia; een fietsende dame wordt geflmd door een cameraman met een Lumia 920 die zelf naast haar fietst. Kijk zelf maar. Op het YouTube kanaal van de maker, Revaz Rezo, staan ook twee 'making off' video's.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.