Toestellen
02 november 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 920 gematigd positief ontvangen in US reviews

Vanochtend stuurde Nokia Nederland nog een kort persbericht uit. Naar eigen zeggen om een 'einde' te maken aan de onduidelijkheid omtrent te Nederlandse beschikbaarheid van het toestel. Onderaan dit artikel kun je dat bericht nalezen.

Inmiddels zijn in de VS de eerste Lumia 920's al gereviewd. Het toestel ligt daar dan ook al in de winkels. Helaas voor Nokia wordt de Lumia 920 maar matig positief ontvangen door de eerste reviewers. Statements als 'Dit is niet het toestel waar je naar op zoek bent' en 'De Nokie Lumia 920 is een tank' voorspellen niet veel goeds.

Toch wordt de Lumia 920, kijkend naar de 'losse onderdelen' wel bestempeld als de (Windows Phone 8) smartphone met het beste scherm en de beste camera die je op dit moment in de Amerikaanse winkels (en over ruim een maand hopelijk ook in Nederland) kunt vinden. De dikte en het gewicht drukken echter behoorlijk op de beoordeling van het toestel. Het komt er op neer dat Pocket-Lint en The Verge wel onder de indruk zijn van de prestaties van de Lumia 920 maar toch ietwat teleurgesteld in het toestel in zijn geheel.

Pocket-Lint voorziet problemen met het 'eenhandig' bedienen van het toestel door het gewicht. Ook waren perseonen aan wie zij de Lumia 920 lieten zien allemaal teleurgesteld in het ontwerp. Ze vonden hem niet mooi. Dat kan ik be-amen, alhoewel dat natuurlijk altijd een kwestie van smaak blijft.Windows Phone 8 wordt gezien als een frisse wind in vergelijking tot iOS en Android. Ook die mening onderschrijf ik, maar regelmatige lezers zullen dat geen verrassing vinden.

The Verge schrijft ook dat de individuele features zoals het scherm en de camera 'top of the bill' zijn, maar aan het gewicht en de dikte kun je niet makkelijk voorbijkomen. Verder hadden zij wat problemen met de 4G (LTE) connectiviteit, maar dat is voor de Nederlandse markt (voorlopig) geen issue.

Nokia's persbericht m.b.t. de Nederlandse beschikbaarheid:
"We zien veel speculaties rondom de beschikbaarheid van de Lumia 920 en 820. Uiteraard komen deze mooie nieuwe Nokia smartphones met unieke Nokia apps ook naar Nederland. Op 27 november kondigen we aan per wanneer en voor welke prijs de Lumia 920 en 820 beschikbaar zullen zijn.
Nog heel even geduld dus…"

Kortom, op 27 november wordt bekend wanneer wij naar de winkels kunnen (rennen?) voor een Nokia Lumia 920 of 820 ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.