Toestellen
06 september 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 920 en Lumia 820 fotoshoot

Gisteren presenteerde Nokia, samen met Microsoft, de nieuwste Lumia smartphones met Windows Phone 8; de Lumia 920 en de Lumia 820. Tijdens het persevent was van beide toestellen één demomodel beschikbaar maar die mochten door de aanwezige pers zelf niet vastgehouden worden.

Heel krampachtig werden de toestellen voor de diverse camera's gehouden door medewerkers van Nokia zelf. Een echte hands on en eerste indruk kon ik dus nog niet maken. Hieronder staan wel alvast enkele foto's van beide toestellen. Gelukkig mocht ik, onder begeleiding, wel even met de Lumia 920 naar buiten lopen om de leesbaarheid van het scherm in de volle zon te testen. Ook daarvan heb ik een foto kunnen (mogen ;-)) maken.

Nokia Lumia 920 foto's

Nokia gaf tijdens de presentatie van de Lumia 920 hoog op over het nieuwe PureMotion HD IPS display van dat toestel. Het scherm zou namelijk ook in de felle zon goed leesbaar blijven. Omdat, gisteren rond 18u00, de zon nog steeds scheen en bovendien al wat lager aan de hemel stond was dat een uitgelezen mogelijkheid om dat even te testen. De eerste drie foto's hieronder laten zien dat de leesbaarheid inderdaad best goed is. In alle drie de gevallen scheen de zon vol op het scherm.

Nokia-Lumia-920-Zon-a Nokia-Lumia-920-Zon-b Nokia-Lumia-920-Zon-c Nokia-Lumia-920-Back Nokia-Lumia-920-Bottom Nokia-Lumia-920-Top Nokia-Lumia-920-Side-R Nokia-Lumia-920-Front-Liggend

Nokia Lumia 820 foto's

De Nokia Lumia 820 is weliswaar het 'goedkopere' model van de twee Windows Phone 8 toestellen maar qua specs doet hij niet echt veel onder voor zijn grotere broer. De PureView camera is vervangen door een Carl Zeiss model, het scherm is een Clear Black variant (en 0.2 inch kleiner) en hij heeft verwisselbare achterkantjes in verschillende kleuren. Hieronder enkele hands on foto's. Zoals ik eerder ook al schreef mochten wij de toestellen zelf niet uitproberen. Ik kan dus nog weinig zeggen van de werking van de nieuwe Lumia's. Uiterlijk is de Lumia 820 fraai vormgegeven.

Nokia-Lumia-820-Front Nokia-Lumia-820-Back Nokia-Lumia-820-Bottom Nokia-Lumia-820-Side-L Nokia-Lumia-820-Side-R Nokia-Lumia-820-Top

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.