Nieuws
24 december 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 920 binnen twee uur uitverkocht in Shanghai

De eerste voortekenen dat de Nokia Lumia 920 wel eens de populairste Finse smartphone van de afgelopen drie jaar kan worden zijn goed. In veel landen zijn voorraden snel uitverkocht of, hier in Nederland bijvoorbeeld, wordt het toestel nog voor de winkellancering in redelijk grote aantallen gereserveerd.

Ook in China gingen de eerste Lumia 920's als warme broodjes over de toonbanken. Hoeveel exemplaren de Nokia Flagship Store in Shanghai er had is niet bekend, maar binnen twee uur waren ze uitverkocht. Hieronder enkele foto's van de mensenmassa in Shanghai. OK, het is niet zo druk als bij een gemiddelde iPhone lancering, maar toch ;-)

In welke relatie de goede verkoopberichten staan tot de daadwerkelijke verkoopcijfers van de Lumia 920 (en andere WP8 toestellen van Nokia) zal moeten blijken als de eerste kwartaalcijfers uit Finland verschijnen. Nokia doet (tussentijds) nooit uitspraken over induviduele toestel verkopen.

Nokia-Shanghai-Lumia-920-b Nokia-Shanghai-Lumia-920-a Nokia-Shanghai-Lumia-920-c

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.