Toestellen
15 januari 2013 - Ron Smeets

Nokia Lumia 920 al uitverkocht Nederland?

Sinds gisteren ligt de Nokia Lumia 920 officiëel in de Nederlandse winkels. De eerste berichten over 'uitverkochte' voorraad steken ook de kop al op. Bol.com meldt namelijk dat het toestel bij hun al uitverkocht is en dat ze ook niet weten wanneer de volgende voorraad arriveert.

Sterker nog, Bol meldt dat er een landelijk tekort zou zijn. Heb je het toestel ná 15 december besteld, bij Bol, dan zul je dus nog even geduld moeten hebben. Navraag bij Nokia Nederland wees echter uit dat van een landelijk tekort (nog) geen sprake is.

Volgens Nokia worden de verschillende retailers batchgewijs van voorraad voorzien. "Bij winkels die met pre-orders werken kan het dus voorkomen dat het toestel inderdaad uitverkocht is", aldus een woordvoerder van Nokia. "Uitverkocht is hij in ieder geval niet, maar wij (Nokia, red.) zien wel dat de vraag naar de Lumia 920 erg groot is", aldus Nokia Nederland. Enfin, de kans is dus groot dat er nog genoeg winkels zijn waar de Lumia 920 gewoon in de schappen ligt. Zelf ben ik nog geen kijkje gaan nemen, maar wellicht dat winkels die dit bericht lezen hun voorraad in de reacties gaan vermelden ;-) Dan weet je meteen waar je nog terecht kunt.

Hoe dan ook, de berichten over de relatief grote vraag naar de Lumia 920 in landen als Duitsland, Australië en Engeland lijken dus ook een vervolg te krijgen bij ons in Nederland. En dat is goed nieuws voor Nokia. Kunnen ze wel gebruiken daar in Finland. Zo'n succesje bedoel ik dan.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.