Geruchten
12 december 2011 - Ron Smeets

Nokia Lumia 900 wordt grote versie van de Lumia 800

De Nokia Lumia 900 wordt, als we alle geruchten mogen geloven, de eerste echte high-end Windows Phone van Finse makelij. De afgelopen weken zijn al wat (wazige) afbeeldingen en specs opgedoken die allemaal overigens nog niet bevestigd zijn.

Een van de schrijvers van The Geek Tech Blog claimt enkele dagen geleden van een 'Nokia bron' een Lumia 900 in zijn handen gedrukt te hebben gekregen. Foto's, als bewijs, zijn er (helaas) niet dus is de spreekwoordelijke korrel zout zeker nog iets om rekening mee te houden bij het lezen van onderstaand gerucht.

De Nokia Lumia 900, zo schrijft The Geek Tech Blog dus, ziet er exact hetzelfde uit als de Lumia 800, maar dan met een 4.3 inch AMOLED display. Verder zou het toestel inderdaad ook voorzien zijn van een 1.4GHz processor. Specs die ook in eerdere geruchten al opdoken. Qua design lijkt hetgeen deze bron beschrijft echter niet op de vermeende foto's (zie hierboven) van de Lumia 900 (aka Ace) uit eerdere geruchten.

Opvallend is verder dat de Lumia 900 geen SIMkaart slot meer heeft zoals dat van de Lumia 800 (schuiven om te openen) maar een vergrendeling met een 'pinnetje' zoals bij de iPhone. Ook zou de microUSB aansluiting geen beschermklepje meer hebben. Meer info geeft de bron nog niet (of mag hij nog niet geven wellicht). Enfin, we zullen zien. Op zich vind ik het heel plausibel klinken dat Nokia het 'Lumia 800' design (dat natuurlijk afstamd van dat van de Nokia N9) voorlopig voor haar (high-end) toestellen handhaaft. Echter, we zullen toch echt op de eerste (officiële) foto's en berichten moeten wachten voordat meer zekerheid gegeven kan worden over het uiterlijk en de specs van de Lumia 900, als die al bestaat ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.